Naisten asema Islamissa osa 1
Naisen asema islamissa nojautuu Koraanin sisältöön sekä haditheihin, eli profeetta Mohammedin perimätietoon (ahaditheihin). Mielestäni tämä Koraanin osa suurasta Al-Nahl kiteyttää sen, miten naisiin suhtauduttiin islamin nousun aikaan. "58. Kun jollekin heistä ilmoitetaan tyttölapsen syntymästä, niin hänen kasvonsa synkkenevät ja hän on aivan murheen vallassa. 59. Hän kätkeytyy heimolaisiltaan sen pahan sanoman vuoksi, joka hänelle on ilmoitettu. Omistaisiko hän lapsen välittämättä häpeästä vai kantaisiko sen elävänä hiekkaan? Eikö heidän tuomionsa ole julma?” (Suura al-Nahl 16:58,59). Tästä suurasta voi nähdä myös sen, miten Jumala suhtautuu ihmisiin, jotka väheksyvät naisen asemaa.
Women's state in Islam is based on the holy Quran's content and hadith's, which are also known as Prophet Muhammed (pbuh) messages (ahadith). I find that this part of the holy Quran, Al-Nahl verse crystallizes, how women's state was concerned back then, during the Islamic empire ''58. ''And when one of them is informed of [the birth of] a female, his face becomes dark, and he suppresses grief.He hides himself from the people because of the ill of which he has been informed. Should he keep it in humiliation or bury it in the ground? Unquestionably, evil is what they decide? (Surah Al-Nahl 16:58,59)''. This Suura shows, how Allah (swt) concerns people who underrate women's state.
Naisen asemaa voidaan käsitellä monesta eri näkökulmasta. Aloitan kertomalla naisen asemasta hengellisestä näkökulmasta. Naista pidetään oikeuksiltaan ja velvollisuuksiltaan Jumalan edessä täysin samanarvoisena kuin miestä. Koraanin mukaan jokainen sielu on vastuussa teoistaan, riippumatta siitä, onko mies vai nainen (Koraani 74:38). Koraanissa sanotaan myös näin: "Niin kuuli heidän Herransa heitä (ja sanoi): "Minä en anna tekijän työn mennä hukkaan teidän keskuudessanne, olkoon hän mies tai nainen; toinen toisestannehan te polveudutte (Koraani 3:195). Allah sanoo, että kenen tahansa, joka tekee hyvää, riippumatta sukupuolestaan, annetaan viettää onnellista elämää, näille maksamme palkan parhaasta, mitä ovat tehneet (Koraani 16:97). Pyhästä kirjasta löytyy myös sellainen jae, jossa naista ei syytetä Aatamin ensimmäisestä erehdyksestä, koska molemmat tekivät virheen ollessaan yhdessä, molemmat katuivat ja kummallekin annettiin anteeksi. Näin sanotaan Koraanin suurassa 2, jakeessa 36, suurassa 7 jakeissa 20-24 sekä suurassa, jakeissa 20-121
Women's
state could be handled from many perspectives, in this text I am going
to start off with the mental perspective. Women have the same exact
rights and responsibilities in front of God as men. According to the
Quran, each and every soul is in charge of it's own acts, wether it's a woman or a man (Quran 74:38). It's also said in the Quran;
''And their Lord responded to them, "Never will I allow to be lost the
work of [any] worker among you, whether male or female; you are of one
another. So those who emigrated or were evicted from their homes or were
harmed in My cause or fought or were killed - I will surely remove from
them their misdeeds, and I will surely admit them to gardens beneath
which rivers flow as reward from Allah , and Allah has with Him the best
reward." According to one of the verses in the Quran, women are not
blamed about Adam's first mistake, because both Adam and Eve made that
mistake while being together, they both regret their mistake and were
both forgiven. Quran 2:36, 7:20-24 and 20:121.
Uskonnollisten velvollisuuksien kannalta - päivittäiset rukoukset, paasto, almut ja pyhiinvaellus - nainen ei eroa miehestä. Itse asiassa joiltain osin nainen on etuasemassa mieheen verrattuna. Naisen ei esim. tarvitse osallistua päivittäisiin rukouksiin eikä paastoon kuukautisten aikana, eikä neljänäkymmenenä päivänä lapsen synnyttämisen jälkeen. Naisen ei tarvitse myöskään paastota raskaus- tai imetysaikana, mikäli naisen tai lapsen terveys ovat vaarassa. Jos paastot ovat pakollisia (kuten Ramadan-kuukauden aikana), nainen voi korvata menetetyt paastopäivät silloin, kun hänelle sopii. Edellä mainituista syistä suorittamatta jääneitä rukouksia ei tarvitse korvata. Vaikka naiset saivat käydä ja kävivät moskeijassa profeetan elämän aikana ja sen jälkeen, osanotto perjantain rukoukseen on vapaaehtoista naiselle, kun taas miehelle se on pakollista.
Rakkaudella/Love,
A.A
In
terms of the religious responsibilities - daily prayers, fasting, alms
and pilgrimage - women do not separate from men. In fact, women have a
preferred position in some cases compared to men. For example, women
don't have to take part in daily prayers, fasting during period time nor
for forty days after giving birth. Also, women don't have to fast
during pregnancy nor while breastfeeding; if the woman, or child's
health is in danger. If fasting is an obligation (during the month
of Ramadan), the woman can replace the days she didn't fast, when she
can. However women don't have to replace the prayers they couldn't pray
while being in the above-mentioned circumstances.
Though
women were allowed, and did go to the mosque during Prophet Muhammed
(pbuh) time and after, it's not necessary for women to pray the Friday
prayer in the mosque, while it's and obligation for men.Rakkaudella/Love,
A.A
Source
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti