maanantai 2. kesäkuuta 2014

Why do I wear the scarf?

Miksi minä, 22-vuotias, nuori nainen peittäisin kauniit hiukseni? Miksi käyttäisin kesällä huivia, kun voisin olla myös ilman sitä ja vähissä vaatteissa? Eikö olisi kivaa laittaa hiukset kiharalle ja lähteä ulos? Pakottaako joku minut laittamaan huivin?

Haluan kertoa, että minua ei ole pakotettu pitämään huivia. Huivi on minun oma valintani. Haluan käyttää huivia uskontoni vuoksi, koska tunnen näin miellyttäväni Allahia ja jotta ihmiset tunnistaisivat minut muslimiksi. Jokainen, joka tietää, mitä huivi tarkoittaa, tietää myös sen, että minun pitäisi olla ystävällinen, rehellinen, avulias, huomaavainen ja paljon muuta hyvää. Huivini ei siis tarkoita vain ulkoista pukeutumista, vaan sen pitää myös pitää sisällään sisäistä kauneutta, esimerkiksi hyviä käytöstapoja.

Olen saanut paljon hyvää kohtelua huivini takia, minut huomioidaan eri tavalla (hyvässä mielessä). Vaikka niitä negatiivisiakin kommentteja tulee välillä, minun osaltani ne jäävät vain ilmaan pyörimään. :)


Why would I, 22-year-old, young woman cover my beautiful hair? Why would I wear the scarf during the summer when I could be without it and with only few clothes on? Wouldn’t it be nice to curl my hair and show them to others? Do others force me to wear the scarf?

I want to tell that I’m not forced to wear the scarf. Wearing the scarf is my own choice. I want to wear the scarf because of my religion, because that way I think I please Allah and I let others see that I’m a Muslim. Everybody who knows the meaning of the scarf knows also that I should be friendly, honest, helpful, considerate and a lot of other good things. My hijab doesn’t only consist of my clothes but also of the inner beauty, for example good manners.

People often behave well towards me, they pay attention to me differently, in a good way. Although I get some negative comments sometimes, I don’t care about them. :)

-HP


3 kommenttia:

  1. Minä en tarvitse mitään vaatekappaletta viestittämään muille, että olen hyväkäytöksinen vaan teen sen olemalla oma itseni.

    VastaaPoista
  2. Huivin käyttö ei nykyään ole erityisen hyvä ennakko-oletus "sisäisestä kauneudesta" tai itsensä hyväksymisestä itsenään. Nykyisen Instagram-kulttuurin myötä huivia käyttäviä muslimityttöjäkin painostetaan olemaan todella tyylikkäitä ja huoliteltuja kaupungille lähtiessään. Itseasiassa suurin osa hijabi ystävistäni meikkaa säännöllisemmin kuin ei-muslimiystäväni. Tässä ei tietenkään ole mitään väärää, sillä kuka ei haluaisi tuntea oloaan kauniiksi. Huivin käyttö tai käyttämättömyys ei kuitenkaan ole merkki siveydestä, vaatimattomuudesta tai muustakaan hyveestä. Hyveet tulevat ihmisestä itsestään, eivät vaatekappaleesta.







    VastaaPoista
  3. Todellisuudessa hijabin käyttö ei vältämättä kerro mitään ihmisen sisäisesti siveydestä. Mutta Muslimi nainen joka katsoo tärkeänä Jumalan mielyttämistä omasta tahdostaan tietää huivin ja vaatetuksen asianmukaisen tärkeyden ja tämä kuvataan myöskin koraanissa (7:26) ja perimätiedossa. Perimätiedossa on seuraava lausunto:

    "Your best garments are those which do not distract you from Allah, those garments, in fact, which bring you closer to remembrance of Him, and gratitude and obedience to Him. They do not, however, move you to pride, conceit, pretence, boastfulness or arrogance: those things are the scourge of the faith, and their legacy is hardness of heart."

    Anonyymi_2 kuvasi todellisuutta, mutta haluaisin lisätä sen, että kauneus ja puhtaus on tärkeä asia Islamissa. Joten hitusen tyyliä ei itsessään ole huono asia. Mutta taas liialisuus on Islamin opin vastaista.

    VastaaPoista